Op zoek naar werk in bibliotheek Stadshart

AMSTELVEEN – Het zoeken naar een baan kan heel uitputtend zijn. Het is een weg van vallen en opstaan en je wordt alleen beloond als je doorzet. Daarbij ben je veel tijd alleen bezig. De Bibliotheek Amstelland wil werk zoeken leuker, makkelijker en gezelliger maken. Daarom zijn er vanaf nu iedere maand workshops en meet-ups voor werkzoekenden in de bibliotheek op het Stadsplein.

Tijdens deze activiteiten verbeteren de deelnemers hun sollicitatievaardigheden, bouwen ze een netwerk op en ontmoeten ze mensen die met dezelfde zoektocht bezig zijn. “We willen er voor zorgen mensen met meer kennis en vertrouwen de arbeidsmarkt op laten gaan,” aldus Anton Furnée, verantwoordelijke voor deze activiteiten bij de bibliotheek.

Volgens Furnée is het niet gek dat je moet werken aan je sollicitatievaardigheden. “Een baan zoeken vraagt vaardigheden die je in het werkende leven misschien zelden gebruikt. Tijdens de maandelijkse workshops van DeBroekriem ga je onder leiding van een getrainde medewerker aan de slag. Bijvoorbeeld met het opbouwen van een goed cv, netwerken, presenteren en gebruik van sociale media.” De eerste workshop gaat over het cv en vindt plaats op woensdag 16 mei van 14.00 uur tot 16.00 uur in de Bibliotheek Stadsplein.

“Bij werk zoeken hoort ook ontspanning. Als je een baan hebt, spreek je elkaar bij de koffieautomaat. Maar ben je werkloos, dan mis je dat gezellige praatje. Daarom organiseren wij een maandelijkse koffiepauze voor werkzoekenden: de Walk&Talk. Hier kunnen deelnemers elkaar op informele wijze ontmoeten en ervaringen uitwisselen,” vertelt Furnée. De eerste Walk & Talk is op donderdag 31 mei van 10.30 uur tot 12.30 uur in de bibliotheek, met tips over het opbouwen en onderhouden van een netwerk.

De bijeenkomsten van de bibliotheek over werk zoeken zijn gratis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Anton Furnée, a.furnee@debibliotheekamstelland.nl of in de bibliotheek. Meer informatie is te vinden op www.debibliotheekamstelland.nl/werk.