P60 annuleert optreden van omstreden ‘nazi-band’

AMSTELVEEN – Poppodium P60 annuleert het optreden van de omstreden band Infernal War. De Poolse band kwam in opspraak omdat ze de holocaust zouden ontkennen. Daarnaast zouden ze een flinke fascinatie hebben voor het nazi-verleden.

Het poppodium laat in een statement weten pas gisteren geinformeerd te zijn over de uitlatingen van de band. “Wij zijn ons er terdege van bewust dat in de extreme muziekstromingen vaak provocerende meningen en beeltenissen zijn te horen en zien en wij willen dit ook niet uit de weg gaan. Vandaag kwam er echter nieuwe informatie tot ons en gezien deze nieuwe ontwikkelingen zien we ons genoodzaakt om het optreden van Infernal War te cancellen.” laat P60 weten.

Support act
De band zou optreden als support act voor de Zweedse black metal band Marduk. Fans reageren op de facebookpagina van P60 verontwaardigd op het nieuws dat het optreden gecanceld is. “Hoe kun je zo zwichten voor linkse facisten” reageert een teleurgestelde Daisy Hippe. Wethouder Herbert Raat vindt de beslissing verstandig. “Voor intolerantie is geen plaats in Amstelveen.” zegt hij.

De shows van Marduk, Ragnarok, Unlight en Azziard gaan wel gewoon door in P60.