Patrimonium duurste wijk buiten Amsterdam

AMSTELVEEN – Volgens onderzoek van het weekblad Elsevier in samenwerking met het Kadaster is de duurste wijk buiten Amsterdam het Amstelveense Patrimonium.  Voor een koopwoning in Patrimonium moest in 2017 gemiddeld 5.061 euro per vierkante meter worden neergelegd. Dat is 147 euro meer per vierkante meter dan Aerdenhout. Maar ook woningen in Bloemendaal, Overveen, Loosdrecht , Wassenaar en de Utrechtse binnenstad moeten het afleggen qua prijs per vierkante meter.

De eerste  positie in het lijstje is natuurlijk te wijten aan de hoge prijzen van woningen in de Gouden Hoek en aan de Amsterdamseweg. De kleinere woningen in Patrimonium zijn over het algemeen huurhuizen en zijn dus niet meegenomen. In de top-15 van dure wijken buiten Amsterdam staan naast Patrimonium ook Elsrijk (5) en Randwijck (12).