Pianorecital ‘Rumores de España’ bij Venstra

 Frans van Schendel geeft op zaterdag 26 mei bij boekhandel Venstra een pianorecital met de titel ‘Rumores de España‘. Op het programma staat Spaanse muziek van de componisten Isaac Albeniz en Enrique Granados. De poëtische omlijsting van het recital is in handen van de stadsdichter van Amstelveen, Matthijs den Hollander.

De muzikale reis voert naar het diepe zuiden van Andalusië,  langs flamenco, toreadors en Oriëntaalse invloeden, die al eeuwenlang de havens van Malaga en Sevilla binnenstromen.

De muziek is impressionistisch van aard, maar heeft ook een typisch Spaanse tongval. Denk aan Satie, Ravel en Debussy, maar dan met Spaanse en Moorse toonladders. U hoort acht korte composities, waaronder het bekende ‘Granada’ uit de Suite Espanola Op. 47 van Albeniz. Ook wordt uit Recuerdos de Viaje Op. 71 ‘Rumores de la Caleta’ gespeeld.

Tijd: 16:00 – 16:45 uur. Toegang: gratis. Aanmelden niet verplicht maar wel praktisch: info@venstra.nl of 020 6419880. Boekhandel Venstra, Stadsplein 102, 1181 ZM Amstelveen.