Pinksteroratorium in Paaskerk Amstelveen

AMSTELVEEN – Het Pinksteroratorium van Marijke de Bruijne wordt op zondag 20 mei, eerste Pinksterdag, uitgevoerd door drie koren in de Paaskerk Amstelveen. Anthem, Alegría en de Cantorij van de Paaskerk zingen samen met gastzangers dit heldere, in eigentijdse taal geschreven oratorium. Ook het publiek wordt uitgenodigd om mee te zingen. Sopraan: Rianne Kriebel, Bas: Marco van Leeuwen, Fluit: Fetsje Bijma, Piano: Peter van Dongen, Orgel: Nico Ph. Hovius. Vertellers: Rina Ran, ds. Marianne Bogaard en stadsdominee Werner Pieterse. Dirigent: Leo Kramer.

De teksten zijn geschreven door Marijke de Bruijne. Heldere, eigentijdse taal. Vaak blij, maar soms ook ontroerend. Een boeiend stuk. Niet alleen door de vele medewerkers, maar ook door de actieve medewerking van alle aanwezigen. De muziek is geschreven door de musici van de Pepergasthuiskerk in Groningen: Chris van Bruggen, Anneke Plieger-van der Heide en Peter Rippen.

Paaskerk, Augustinuspark 1, Amstelveen. Zondag 20 mei, aanvang 9.30 uur. De toegang is gratis. Meer informatie op www.paaskerk-amstelveen.nl.