Prof. Nomad speelt The Cure in P60

AMSTELVEEN – Op vrijdag 25 mei komt Prof. Nomad met hun eerbetoon aan new wave band The Cure naar P60. Met Carol van Dijk (Bettie Serveert) op de zang als Robert Smith. Samen met een hele band bestaande uit leden van bands als Bettie Serveert, Independent en Van Dik Hout komen zij naar P60.

The Cure heeft sinds 1979 al miljoenen platen verkocht. De band scoorde hits met nummers als ‘Killing an Arab’, ‘Caterpillar’, ‘Boy’s Don’t Cry’ uit de schurende New Wave tijd, maar ook het latere poppy werk zoals’ Love Cats’, ‘Why Can’t I Be You’ en ‘Friday I’m in Love’ werd gewaardeerd door fans en critici.

Dit eerbetoon aan The Cure heeft zijn sporen ruimschoots verdiend. De show stond al op verschillende Nederlands podia en het was meerdere malen het hoogtepunt van festivals zoals de Zwarte Cross en Oerol. Carol van Dijk (Bettie Serveert) zal – als Robert Smith – deze avond het podium delen met Stephan van der Meijden (Independent) op drums, Bartel Bartels (Prof. Nomad) op bas, Peter Visser (Bettie Serveert) op gitaar en Patrick van Herrikhuyzen (Van Dik Hout, Paul de Munnik, Sjako!) op toetsen. Prof. Nomad wist al eerder de juiste zangers/zangeressen vinden bij vorige sessies, waaronder de David Bowie tribute in P60 met Edgar Koelemeijer. Maar ook de sessie met Ellen ten Damme als Blondie, Paul de Munnik als Neil Diamond en Niels Geusebroek als frontzanger van Coldplay liet het publiek in verbazing achter.

Support wordt op deze avond verzorgd door Mimile. Emilie Blom is bekend als bassiste van The Scene. In deze formatie scoorde The Scene hits zoals ‘Iedereen is van de Wereld’, ‘Blauw’ en ‘Open’. Nu is Emilie zelf het gezicht van de band Mimile. Samen met Rob de Weerd, Stephan van de Meijden en PP Everts zal Mimile in het voorjaar van 2018 haar tweede album presenteren: ‘Stornoway’.

Kaarten kosten in de voorverkoop €12,50. Aan de deur op de dag van het evenement kosten deze €15,00. De zaal gaat open om 20.00 uur. Aanvang is 20.30 uur.