Simon Lelieveldt over verleden en toekomst geld

 Simon Lelieveldt, expert in betalingsverkeer, vertelt op zondag 27 mei in bibliotheek Stadsplein over het verleden en de toekomst van geld.

De snelste route naar veel geld verdienen was in de laatste jaren het investeren in bitcoins en andere cryptocurrencies. De onwaarschijnlijke stijging in waarde leidde tot cryptomiljonairs. Hun verhalen prikkelen de fantasie. Critici plaatsen het op één lijn met financiële ‘bubbels’ uit het verleden, zoals goudkoorts en tulpenhandel. Hebben zij gelijk of is er meer aan de hand?

Expert in betalingsverkeer Simon Lelieveldt plaatst deze ochtend de opkomst van de bitcoin in historisch perspectief. Duidelijk wordt dat de kracht van de bitcoin ligt in de achterliggende technologie: de blockchain. Een innovatieve technologie die in principe toegepast kan worden op vele vormen van handel tussen mensen.

Wil je meer weten over de geschiedenis en toekomst van ons geld? Kom dan naar deze editie van het Kenniscafé. Zoals altijd is er ook deze keer volop gelegenheid voor vragen en discussie.

Simon Lelieveldt is een veelzijdige bedrijfskundige met ruime ervaring als bankier en als toezichthouder/centrale bankier. Hij combineert gedegen vakkennis over bankieren, toezicht en betalingsverkeer met een historische en originele kijk op de ontwikkeling van de financiële sector. Hij is actief als adviseur in de banksector en daarnaast de oprichter van Financieel Erfgoed.

Zondag 27 mei 2018, van 11:30 tot 12:30 uur | Stadsplein Amstelveen
Kosten: €5 (leden) | €10 (niet-leden)