Solovoorstelling Eric Corton over moeder Hugo Borst

AMSTELVEEN – Eric Corton is, na zich de afgelopen jaren vooral op radio- en tv-werkzaamheden te hebben geconcentreerd, weer terug waar hij ooit begon: in het theater. De solovoorstelling Ma, gebaseerd op het gelijknamige boek van Hugo Borst, is een liefdevol portret van een moeder en haar zoon. De voorstelling is op zondag 13 mei te zien in Cultuurcentrum Griffioen.

Eric Corton: “Toen ik gevraagd werd voor Ma hoefde ik er niet lang over na te denken. Ik kende de columns van Hugo Borst en volgde, net als veel anderen, met regelmaat hoe het met zijn moeder ging. Om dat verhaal straks op het toneel te mogen vertellen, vind ik heel bijzonder. Omdat het een ‘echt’ verhaal is. Een verhaal van afscheid, van herinneringen, van angst voor het onbekende en van harde humor. Een echt verhaal over de laatste fase van een leven. Een belangrijk verhaal, omdat zo veel mensen met de gevolgen van dementie en Alzheimer geconfronteerd worden. Partners, kinderen, broers en zussen. Als je brein het niet meer goed doet, heeft dat een enorme impact op jezelf maar ook op je omgeving. En juist dat mag ik straks zichtbaar, maar vooral ook voelbaar gaan maken. Ik hoop dat als je straks in de zaal zit je hard moet lachen, je misschien iets leert en Ma je in stilte ontroert.”

Voorafgaand aan de voorstelling is van 15.00 uur tot 15.30 uur een inleiding, waarbij alle bezoekers gratis aanwezig kunnen zijn.

Cultuurcentrum Griffioen. Zondag 13 mei, aanvang 16.00 uur.