SP: ‘Proces coalitieonderhandelingen blijft raadsel’

AMSTELVEEN – Net als bij andere oppositiefracties heerst er bij de SP onvrede over de manier waarop de coalitieonderhandelingen in Amstelveen zijn verlopen. Fractievoorzitter Patrick Adriaans vindt dat de partijen uit het vorige college (VVD, D66, BBA, Pvda) best door hadden kunnen gaan.

Adriaans: ” Hoe het proces  van de onderhandelingen is verlopen is blijft een raadsel, want eerst valt de PvdA af om persoonlijke redenen en vervolgens wordt met BBA een akkoord bereikt waarna die afvallen om persoonlijke redenen en dan komt de PvdA weer terug in beeld. Dat is best onbegrijpelijk voor de gewone Amstelvener. Die denkt ook: wat gebeurt er hier?”

Volgens Adriaans was het proces om tot een coalitie te komen ondoorzichtig en hebben de collegepartijen wel wat uit te leggen aan de kiezer. “Dat geeft te denken over de roep om meer transparantie in het bestuur, woorden zijn mooi, maar wij verwachten nu van het college daden en het begin is in ieder geval een valse start geweest.”

De SP benadrukt, en dat zal geen verrassing zijn, dat de samenstelling van het nieuwe college binnen fractie niet de handen op elkaar krijgt.  “Wij hebben als eigen voorkeur opgegeven een zo links mogelijk college. En dat is moeilijk genoeg in Amstelveen,. Wij hebben vanaf het begin gezegd dat de keuze voor VVD, D66 en Groen Links vanuit de kiezer het meest logische was. En dat is nog steeds ons standpunt.”