Straatnaambord David Ben Goerion fietspad onthuld

AMSTELVEEN – De gemeente Amstelveen onthulde vanmiddag het straatnaambord van het David Ben Goerionpad. Wethouder Herbert Raat verrichtte deze handeling samen met de kleinzoon van David Ben Goerion die op uitnodiging van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) in Nederland is. Het fietspad is vernoemd naar de eerste premier van Israël en ligt vlakbij het Sinai Centrum.

Aanleiding is het 70-jarig bestaan van de Staat Israël. David Ben Goerion (1886 -1973) riep op 14 mei 1948 de onafhankelijke staat Israël uit. Hij werd later door Time Magazine uitgeroepen tot één van de 100 mensen die het meest vorm gaven aan de twintigste eeuw.

Wethouder Herbert Raat (VVD): “We zijn in Amstelveen steeds intensiever bezig met de toekomst, maar ook met het verleden. Het behouden van de voormalige synagoge aan de Randwijcklaan 13 is hier een voorbeeld van. Er wordt gewerkt aan een breed programma waar ook onze Joodse geschiedenis een plek krijgt.” Fietsers vinden het pad tussen de straten De Helpende Hand, vlak naast woonzorgcentrum Groenelaan, en In de Wolken.