Verkeersexamen voor leerlingen groep 7 en 8

AMSTELVEEN – In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft de gemeente Amstelveen op 22 en 24 mei het praktisch verkeersexamen uitgevoerd. Doel hiervan is dat basisschool-leerlingen van groep 7 en 8 leren om zich op een veilige manier door het verkeer te bewegen.

Nadat de leerlingen een theoretisch examen hebben afgelegd, volgt een praktijkexamen. Bij het praktische examen wordt een route uitgezet met speciaal geplaatste verkeersborden. Op acht punten in het parcours houden vrijwilligers in de gaten of de fietsers zich aan de verkeersregels houden. Vaak zijn dit ouders van leerlingen van andere scholen. Dit jaar doen totaal 563 Amstelveense leerlingen mee aan het examen.

Demissionair wethouder verkeer Maaike Veeningen gaf dinsdag het startschot voor het examen van leerlingen van De Schakel: “Het is ontzettend belangrijk dat jongeren weten hoe ze zich in het verkeer moeten gedragen. Zeker de leerlingen die volgend jaar naar het voortgezet onderwijs gaan. De veiligheid van kinderen in het verkeer staat voorop. Dit verkeersexamen kan daar een steentje aan bijdragen.”