Vijf wethouders in nieuw Amstelveens college

AMSTELVEEN – Het nieuwe Amstelveense college gaat uit vijf wethouders bestaan. Oude bekende is Herbert Raat (VVD) die versterking krijgt van drie wethouders die al in de raad zitten: Rob Ellermeijer (VVD), Floortje Gordon en Frank Berkhout (beiden D66). Nieuw is Marijn van Ballegooijen (Amsterdam, 1977, foto). Hij was van 2014 tot 2018 lid van het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie Zuid. Daarvoor zat hij van 2006 tot 2014 in de stadsdeelraden van Zuid en Zuideramstel, onder meer als fractievoorzitter voor de PvdA. Hij heeft in de Rivierenbuurt gewoond en woont nu in Buitenveldert. Marijn is bioloog en werkte bij de Universiteit van Amsterdam en het RIVM aan de bestrijding van infectieziekten.

De volledige profielen:

Herbert Raat (VVD)

Herbert Raat is geboren op 11 mei 1967 in Doetinchem. Tussen 1986 en 1988 heeft hij in Amerika en Israël gewerkt en gereisd. Terug in Nederland is hij in de houthandel van zijn familie in Zutphen gaan werken. In 1992 is hij rechten gaan studeren in Amsterdam. Deze studie heeft hij niet afgerond. Tijdens zijn studie is hij lid geworden van het bestuur van de Amsterdamse VVD. Tussen 1998 en 2001 was hij deelraadslid voor de VVD in stadsdeel Westerpark en werkte hij als persoonlijk medewerker van Tweede Kamerlid Stef Blok. Tussen 2001 en 2010 werkte hij als voorlichter voor de gemeente Amsterdam. Sinds 2010 is hij namens de VVD-wethouder in Amstelveen. Herbert is getrouwd en heeft twee dochters.

Portefeuilles van Herbert Raat in de periode 2018 – 2022
Eerste locoburgemeester
Financiën
Project A9
Project Stadshart
Welstand/monumenten
Vergunningen
Handhaving
Dienstverlening
Schiphol
Kunst en Cultuur

Rob Ellermeijer (VVD)

Rob Ellermeijer is geboren op 11 september 1958 in Amsterdam. Op 8-jarige leeftijd is hij naar Amstelveen verhuist, waar hij bijna 50 jaar woont. Hij is opgegroeid in een ondernemersgezin. Rob is getrouwd en heeft twee dochters. Hij is in 1988 registeraccountant geworden en bijna 23 jaar partner van Ernst & Young (EY) geweest. In die periode heeft hij 15 jaar de Publieke sector aangestuurd en was hij onder meer accountant en adviseur van vele gemeenten en provincies. Na zijn pensionering in 2015 is hij werkzaam als zelfstandig ondernemer. Vanaf 2014 is Rob raadslid in Amstelveen. Rob is al jaren actief in de Lions, tennist en golft graag en houdt ook van watersport.

Portefeuilles van Rob Ellermeijer (VVD) in de periode 2018 – 2022:

Wonen en Volkshuisvesting
Verkeer en vervoer
Openbaar vervoer
Project Amstelveenlijn
Gebiedsontwikkeling Oude Dorp
Media
Sport
Recreatie
Waterbeheer

Floor Gordon (D66)

Floortje Gordon – De Bruijn, geboren op 11 oktober 1979 te Amsterdam, is getrouwd en moeder van drie jonge kinderen. Zij is sinds 2014 actief als raadslid voor D66 en is sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen fractievoorzitter. Tot haar voordracht als wethouder werkte zij 11 jaar als adviseur publieke sector en leidinggevende voor een internationaal adviesbureau op het gebied van business- en IT-consultancy. Daarvoor werkte zij voor de gemeente Amsterdam in de ruimtelijke ordening projecten. Floortje studeerde Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en was daarbij actief in diverse besturen. Zij houdt van reizen, hardlopen en sportieve en culturele activiteiten met haar gezin.

Portefeuilles van Floor Gordon (D66) in de periode 2018 – 2022:

Tweede locoburgemeester
Ruimtelijke ordening
Economische Zaken
Duurzaamheid
Groen
Afvalbeleid
Parkeren
Natuur- en Milieueducatie
Milieu
Emancipatie en discriminatie*
Integraal wijkbeheer

Frank Berkhout (D66)

Frank Berkhout, geboren op 2 november 1977 in Hoorn, is getrouwd en vader van twee kinderen en woont in Nes aan de Amstel. Sinds 1997 is hij actief betrokken bij de politiek in Amstelveen. Eerst als fractie-assistent en burgerraadslid, vanaf 2010 als raadslid en vanaf 2014 als fractievoorzitter. Tot zijn voordracht als wethouder werkte Frank als leidinggevende bij verschillende ministeries van de Rijksoverheid en bij de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. Frank studeerde economie aan de Vrije Universiteit en volgde de postdoctorale opleiding tot controller in de publieke sector. Hij houdt van hardlopen, goede wijn en goed eten en heeft een eigen moestuin.

Portefeuilles van Frank Berkhout (D66) in de periode 2018 – 2022:

Onderwijs
Onderwijshuisvesting
Jeugd
Jeugdzorg
Jongeren
Vastgoed
ICT
Gemeentelijke Organisatie

Marijn van Ballegooijen (PvdA) (foto)

Marijn van Ballegooijen is geboren op 1 september 1977 in Amsterdam. Hij studeerde cum laude biologie aan de Universiteit van Amsterdam en deed veldwerk in West-Afrika. In 2006 promoveerde hij op onderzoek naar de evolutie van infectieziekten. Daarna was hij werkzaam in onderzoek en beleidsadvies bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM, 2006-2014). Hij was raadslid en fractievoorzitter in de stadsdeelraad van Amsterdam Zuid voor de PvdA (2006-2014). Van 2014 tot 2018 was hij daar stadsdeelbestuurder en verantwoordelijk voor het sociaal domein. Hij werkte aan verbetering van dementie- en GGZ-zorg, mantelzorgondersteuning, eenzaamheidsbestrijding, schuldpreventie en bemiddeling naar werk. Hij houdt van geschiedenis, filosofie en yoga, en woont samen met zijn man en twee katten.

Portefeuilles van Marijn van Ballegooijen (PvdA) in de periode 2018 – 2022:

Derde locoburgemeester
Werk en Inkomen
Zorg en WMO
Gezondheid
Welzijn
Zorgvlied
Emancipatie en discriminatie*

*Gezamenlijke portefeuille

Foto: gemeente Amsterdam