Woning- en autoinbrekers actief in Westwijk

AMSTELVEEN – In Westwijk zijn weer woninginbrekers en autokrakers actief. Afgelopen periode zijn meerdere auto’s opengebroken. Met name Duitse automerken lijken populair te zijn onder de autokrakers. De focus lijkt hierbij te liggen op navigatiesystemen en airbags.

Zo werd afgelopen nacht, van 1 op 2 mei, in meerdere auto’s ingebroken. In de straat Heemstede werd een auto van het merk Volkswagen open gemaakt. Hier zijn een zonnebril en kleding weggenomen. Aan deze auto was geen braakschade te zien. In een andere auto, die geparkeerd stond aan de Westhove zijn het stuur/airbag en de navigatie weggehaald. Dit betreft een witte BMW 3-serie. Het rechter achterraam bleek ingeslagen. In dezelfde straat werd in nog een BMW ingebroken. Ook bij deze inbraak zijn geen sporen aangetroffen. Wel is de auto overhoop gehaald en zijn diverse goederen zoals autoladers en een verzekeringsbewijs meegenomen. Aan het Tolheksbos was nog een BMW 3-serie het slachtoffer van de autokrakers. Uit deze auto werden uit de bagageruimte twee koffers meegenomen.

Afgelopen maand was het ook al raak in Westwijk. Aan de Dommelrode zijn twee Audi’s A3 open gebroken. Bij deze auto’s is onbekend of er braakschade is. Uit beide auto’s zijn het stuur en de bijbehorende airbag gestolen.

Naast de autoinbraken werd op maandag 30 april, ook in een woning ingebroken. Uit een woning aan de Godfried Bomanslaan zijn onder andere geld en sieraden weggenomen. Verder is het hele huis overhoop gehaald.

Op dit moment is het meivakantie en zijn veel mensen weg. Gaat u op vakantie? Laat uw huis er zo bewoond mogelijk uitzien en vraag de buren en/of familie om een oogje in het zeil te houden. Ziet u een verdachte situatie? Bel dan meteen 112.

Als u bent aangesloten bij een Whatsapp Buurtpreventie groep doe hier dan ook een melding in om zoveel mogelijk mensen op de hoogte te stellen. Nog geen lid? Meldt u dan aan via: wabp.nl