‘Young & Ambitious’ tour brengt metalcore naar Amstelveen

AMSTELVEEN – Op donderdag 14 juni komt de ‘Young & Ambitious’ tour naar P60 Amstelveen. Naast headliner van de avond START/OVER wordt het feest compleet met de special guests die opgetrommeld zijn: Total Seclusion, The Evolutionist & ASTRAEA.

START/OVER is inmiddels geen onbekende meer in de Nederlandse metalcore scene. Ondanks zijn korte bestaan speelde de band onder andere met Make Them Suffer, Novelists, The Royal, The Charm The Fury en For I Am King. Met de release van single “Lucie” introduceerde de band een compleet nieuwe sound en dat heeft ze zeker geen windeieren gelegd. Verwacht meeslepende melodieën, snoeiharde breakdowns en een flinke lading energie.

Total Seclusion presenteert een perfecte mix van hardcore, skatepunk en ska met een vleugje moderne metal; niks is onmogelijk in hun muziek. In 2017 won de band de Popprijs van Amstelland, wat het begin van een volwassen band inluidde. Op 25 april brengen zij hun nieuwe album uit en op 9 mei presenteren zij deze in het prestigieuze Sugarfactory. Verwacht in 2018 de opmars van deze jonge en sterke band.

The Evolutionist was voorheen Evolve, waardoor zij opnieuw naam moeten maken. Dit bleek echter geen probleem voor de band, omdat zij de bijzonder innovatieve EP “Locked in Time” overtuigend wisten te releasen. Hun live shows beloven je vette riffs, lage gitaren en een zelfverzekerd karakter.

ASTRAEA is wellicht de jongste band van de “Young and Ambitious tour”, maar dit is in hun presentatie niet te merken. Tijdens hun eerste show wist de band al gelijk de publieksprijs te winnen bij de voorronde van de Metalbattle 2018. De eer is aan Astraea om de show te openen en zo’n dikke, vette opener wil je gegarandeerd niet missen

Kaarten voor deze avond kosten €7,50 in de voorverkoop. Aan de deur op de dag van het evenement kosten deze €10,00. De zaal gaat open om 19.30 uur. Aanvang is 20.00 uur.