Zwemlocaties in Amstelveen weer open

AMSTELVEEN – Zodra de zon schijnt trekt Amstelveen er massaal op uit. Genieten van de buitenlucht en het lekkere weer kan uiteraard ook in of rondom het water.

De Ouderkerkerplas blijft een bekende zwemlocatie. Voor de kleintjes is er een zandstrand met speeltoestellen. Ze kunnen er urenlang samen spelen, zandkastelen bouwen en pootje baden. Het strand loopt geleidelijk af en binnen de ballenlijn is het niet dieper dan 1.40 meter. Met vrienden het water in plonsen of een partijtje beachvolleybal, zo ervaar je het echte vakantiegevoel dicht bij huis. Op mooie dagen staat er een echte Pipowagen waar je koffie kan drinken of muffins eten.

Verder zijn er in het Amsterdamse Bos ook plekken waar gezwommen kan worden. De kanovijver is de meest populaire. Dit is ook een officiële zwemlocatie.
Het Groot Kinderbad daar kan helaas nog niet gezwommen worden. Op dit moment vindt er onderhoud plaats aan het badje. Naar verwachting kan het badje in de week van 7 mei weer in gebruik genomen worden.