17-jarige serie-inbreker gepakt door gestolen auto

AMSTELVEEN – Een 17-jarige jongen is afgelopen dinsdag opgepakt in Haarlem omdat hij reed in een gestolen auto. Een motoragent kwam hem op het spoor aan de Parklaan in Haarlem. Omdat de auto in de voorgaande nacht was gestolen in Amstelveen werd de bestuurder aangehouden en overgedragen aan de Amstelveense recherche.

Verder onderzoek wees uit dat de sleutels en de auto waren weggenomen bij een woninginbraak aan de Oostermeerweg in Amstelveen. Ook bleek dat er in dezelfde nacht meerdere pogingen tot inbraak waren geweest in de omgeving van de Oostermeerweg. Met behulp van forensisch onderzoek zal moeten blijken of deze pogingen te koppelen zijn aan de geslaagde inbraak aldaar. Ook werden er in de auto voorwerpen aangetroffen die bij een inbraak in Duivendrecht waren weggenomen.

De verdachte heeft tijdens zijn verhoor een beroep gedaan op zijn zwijgrecht. Hij wordt vandaag voorgeleid bij een rechter-commissaris.