Ongeveer 30 demonstranten bij kraakpand We Are Here

AMSTELVEEN – Inmiddels zijn de eerste demonstranten aangekomen bij het kraakpand aan de Mr. G. Groen van Prinstererlaan. Het gaat om een groep van ongeveer 20 personen. Volgens onze verslaggever ter plaatse Grady Milovic is de sfeer vooralsnog rustig, maar wordt deze wel iets grimmiger. De politie is met een behoorlijke groep agenten ter plaatse om de rust te bewaken.

Update 20.00 uur:
Onze verslaggever Grady Milovic laat weten dat de demonstratie wel een beetje over is. De groep gaat uit elkaar. In totaal zijn er niet meer dan ongeveer 30 personen geweest. De sfeer bleef rustig en er zijn zover bekend geen strafbare feiten gepleegd.

Update 20.15:
De groep krakers van We Are Here gaven eerder op de avond al aan onrustig te zijn door de geplande demonstratie. Woordvoerder Khalid Jones van We Are Here kan de aanwezigheid van een groep beschermers bevestigen. “Er zijn inderdaad mensen in het pand die ons willen beschermen.”

Foto: VTF – Vivian Tusveld