75-jarige Karel Gietelink is Amstelveens boegbeeld van respect

AMSTELVEEN – Wie kent judoka Karel Gietelink niet? In Amstelveen en omstreken is Karel een fenomeen. Al jarenlang geeft hij les in De Kegel en veel leerlingen kijken met veel plezier terug naar de tijd waarin zij van Karel de fijne kneepjes van het judo kregen bijgebracht.

Er zijn zelfs leerlingen die al dertig jaar les hebben van deze inspirator. Naast, dat hij zelf talloze kampioenschappen heeft gewonnen, trainer was van Olympische teams en zelfs met nieuwe heupen nog dagelijks op de mat te vinden is, is het belangrijkste wat Karel je bijbrengt: ‘Respect’.  Loop niet van de mat af zonder de mat of tegenstander (af) te groeten. Doe het maar eens en Karel laat je op een leuke manier (maar wel zo dat je het nooit zal vergeten) alle hoeken van de judomat zien.

Op 20 april 2018 werd Karel Gietelink 75 jaar!

Ook het Openluchttheater Elsrijk is van mening dat het thema Respect in deze tijd een belangrijk onderdeel is van onze samenleving. Zonder respect is een gezond functionerende maatschappij niet mogelijk. Op 15 juli zal daarom het Openluchttheater in het teken staan van Respect.

Naast het vieren van Karel zijn verjaardag zullen er diverse sporten aan bod komen die met respect te maken hebben zoals Karate, Kendo, Schermen en nog een aantal spectaculaire verassingen en deze muzikaal ondersteund.

Op 15 juli om 15.00 uur is het Openluchttheater gratis toegankelijk voor iedereen die deze sportieve, feestelijke dag niet wilt missen!

Voor meer info, kijk op de site van het Openluchttheater.

De Amstelveense journalist Frits Suér nam alvast voorschot op de feestelijke dag in het Openluchttheater en interviewde Gietelink. Bekijk de video!