Afsluiting N201 wegens onderhoud

 De provincie Noord-Holland voert van 5 tot 8 juli 2018 onderhoud uit aan het Amstelaquaduct (bij Uithoorn) en aan de Waterwolftunnel. Het verkeer op de N201 wordt ter plaatse omgeleid en moet rekening houden met enige vertraging.

Het Amstelaquaduct en de Waterwolftunnel moeten voor de veiligheid regelmatig worden onderhouden. Meestal gebeurt dit terwijl ze open blijven voor verkeer. Drie keer per jaar worden ze echter helemaal afgesloten om de veiligheid van het onderhoudspersoneel te waarborgen en de werkzaamheden sneller te kunnen uitvoeren. De wanden en markeringen worden gereinigd en de veiligheidsmiddelen worden gecontroleerd. Ook wordt er zwerfafval verwijderd, worden de bermen gemaaid en wordt het asfalt gerepareerd. Om het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen vinden de werkzaamheden ’s nachts plaats.

De N201 wordt ter hoogte van het aquaduct over de Amsteldijk in Uithoorn afgesloten van donderdagavond 5 juli 20.00 uur tot vrijdagochtend 6 juli 05.00 uur. Het verkeer tussen de Amsterdamseweg in Uithoorn en de aansluiting met de N196 in De Ronde Venen wordt met gele borden omgeleid via de Amsterdamseweg en de N196.

De Waterwolftunnel wordt afgesloten van vrijdagavond 6 juli 19.00 uur tot zaterdagochtend 7 juli 06.00 uur. Het verkeer op de N201 wordt met gele borden omgeleid tussen de Legmeerdijk in Aalsmeer en de aansluiting met de Fokkerweg in Haarlemmermeer.

Voor vragen over werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt via 0800 – 0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl.