AlexP brengt ‘Canto Ostinato’ op virtuele vleugels in ANNA

AMSTELVEEN – Computerkunstenaar AlexP brengt op de langste dag, 21 juni, Canto Ostinato in ANNA. In plaats van echte instrumenten, klinkt het geluid van vier virtuele vleugels. Er zijn geen traditionele muzikanten. AlexP manipuleert tijdens het spelen instellingen in zelfgeschreven software, die precies bepalen hoe iedere virtuele vleugel bespeeld wordt. Hij is dus eigenlijk de dirigent. Synchroon met de muziek wordt er live beeld gegenereerd en geprojecteerd.

Canto Ostinato is de bekendste compositie van de eind 2012 overleden Bergense componist Simeon ten Holt. Het werk is in het verleden op allerlei verschillende plaatsen te beluisteren geweest. Van gewone locaties zoals concertzalen en kerken, tot stationshallen, een lege metrobuis, aan het strand, in een BB bunker, half in een grot, of ‘gewoon’ ergens op een stuk gras midden in een dorpje.

Voor de bezoekers is een beperkt aantal stoelen aanwezig. Het is voor de bezoekers ook mogelijk om zelf een lekker zittende zitzak, stoel, of ligmat mee te nemen. Tijdens het concert kan men zich ook nog verplaatsen, mits dit in stilte gebeurt. Omdat er live beeld geprojecteerd wordt én omdat het de langste dag van het jaar is, begint het concert pas om 22.30 uur. De zaal is open om 21.30 uur.

Voorafgaand aan het concert kan een drankje gedronken worden. Ook zal er een korte pauze zijn waarin het stuk wel doorgaat, maar in zeer ijle vorm.
Kaarten zijn te koop via ticketmaster en, indien nog beschikbaar, voor aanvang aan de zaal.

Meer informatie over AlexP is te vinden op www.alexp.nl.