Amerikaanse death metal/grindcore band Misery Index naar P60

AMSTELVEEN – Zaterdag 25 augustus kunnen metal fans weer een te gek optreden verwachten.P60 maakt het podium weer vrij voor een nieuwe Diabolica Sonis: niemand minder dan de Amerikaanse death metal/ grindcore band Misery Index, met ex-leden van Dying Fetus, komt de zaal van P60 op de kop zetten.

Zestien jaar geleden begon de Amerikaanse death metal/grindcore band Misery Index. Toen slechts een studioproject onder leiding van ex-Dying Fetus zanger en bassist Jason Netherton. Met meer dan 1000 optredens op de teller en een vijftal studio albums is de band inmiddels uitgegroeid tot veel meer dan dat.

Het vierde album was een groot succes en tevens hun doorbraak. In 2010 werd het album ‘Heirs To Thievery’ uitgebracht. Deze release sloeg in als een bom in de death metalscene, wat resulteerde in headline shows door Europa en de VS. Inmiddels heeft de band ook een aardige livereputatie weten op te bouwen. Ze tourde in het verleden met acts als Amon Amarth, Napalm Death, Suffocation en Behemoth.

Dankzij het succes van Misery Index en hun album ‘Heirs To Thievery’ kon het bekende Franse label ‘Season of Mist’ het niet laten deze band te tekenen. Het album ‘I Disavow’, met daarop onder andere de gelijknamige single, zal het tweede album zijn dat de band uitbrengt bij het Franse Label. Dit album wordt de opvolger van laatste wapenfeit ‘The Killing Gods’  uit 2014.

Lokale bands Seita en Spectrum of Delusion maken de line-up voor deze avond compleet. Seita confronteert met hun mix van thrash- en deathmetal. En wist daarmee festivals als de Zwarte Cross en Barge to Metal Cruise in Amerika plat te spelen. Spectrum of Delusion stond voor het eerst op het podium in 2016. Hun debuutalbum ‘Esoteric Entity’ kwam na jarenlange opnames eindelijk tot stand. Het eindresultaat: Technical Death Metal met invloeden van Obscura, Beyond Creation, Spawn Of Possession and Necrophagist.

Kaarten voor deze avond kosten in de voorverkoop €14,00. Aan de deur op de dag van het evenement kosten deze €16,00. De zaal gaat open om 19.30 uur. Aanvang is 20.00 uur.