Amstelveners willen vrijdagavond ‘biertje doen’ bij krakers

AMSTELVEEN – Een groep Amstelveners die zich heeft verzameld in de groep ‘Project X – We were here first’ wil vrijdagavond vanaf 19.00 uur een ‘biertje gaan drinken’ op de parkeerplaats van het gekraakte kantoorpand aan de Mr. Groen van Prinstererlaan. ” Neem gerust jullie vrienden, kennissen, stink- en rookbommen mee om je stem wat kracht bij te zetten,” valt in de uitnodiging op Facebook te lezen.

De Amstelveners zijn verre van blij met de komst van de krakers en willen dat vrijdagavond duidelijk laten blijken. Loco-burgemeester Herbert Raat roept de initiatiefnemers op om het hoofd koel te houden en af te zien van activiteiten die kunnen leiden tot escalatie. Hij verklaart dat de betrokken instanties druk bezig om binnen de wettelijke kaders zo snel als mogelijk een eind te maken aan de situatie.

Raat zegt daarbij dat hij ondertussen ook actie verwacht vanuit Den Haag. “Door het huidige rijksbeleid wat betreft uitzetting zitten wij als gemeente nu met de gebakken peren.”