Basisschoolleerlingen leren gevaren dode hoek vrachtwagen

AMSTELVEEN – Er kan niet genoeg voor worden gewaarschuwd: Pas op voor de dode hoek. Deze belangrijke boodschap is nu in ieder geval duidelijk voor 218 Amstelveense basisschoolleerlingen die maandagmiddag op het Stadsplein waren.

Wethouder verkeer en vervoer Rob Ellermeijer was aanwezig bij een quiz om de theoriekennis te verg-roten en nam zelf ook nog plaats in de cabine van een vrachtwagen om de dode hoek zelf te ervaren. “Goed dat kinderen van groep 7 en 8 ervaren wat een dode hoek is en voorlichting krijgen om zich veilig in het verkeer te kunnen bewegen, zeker in verkeerssituaties met vrachtwagens en bussen,” aldus El-lermeijer.

Aan de hand van een viertal vrachtwagens kregen de kinderen uitleg over de gevaren van de dode hoek. Chauffeurs vertelden over wat ze wel en niet kunnen zien. Kinderen hebben zelf ervaren zelf vanuit de cabine hoe beperkt het zicht soms kan zijn. Met volle aandacht luisterden de kinderen naar de voorlich-ting die werd gegeven door de medewerkers van Veilig Verkeer Nederland.

In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en de Vervoerregio Amsterdam organiseert de gemeen-te Amstelveen ieder jaar de Veilig op weg-dag (Dodehoek).

Belangrijkste regels zijn:
– Vrachtauto of bus in de buurt? Blijf rechts en ruim erachter!
– Blijf altijd ruim 3 meter voor of achter de vrachtauto of bus!