Bijeenkomst Indiase gemeenschap door Internationale Yogadag

AMSTELVEEN – Op 17 juni was wethouder Marijn van Ballegooijen namens het college bij een ‘Homa’-bijeenkomst met veel bezoekers van de Indiase gemeenschap uit Amstelveen. ‘Homa’ is een Sanskriet woord voor een eeuwenoude ceremonie waarbij mantra’s worden gezongen.

Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn): “In Amstelveen wonen bijna 4.500 mensen met een Indiase achtergrond. Daarom vond het college het goed om aanwezig te zijn en zo contact te hebben met de Indiase gemeenschap. Het is belangrijk om een verbinding te maken tussen de Indiase inwoners en de inwoners die al langer in Amstelveen wonen. Het college is bezig met sociale cohesie. Over dat thema gaan we nog in gesprek met de Indiase gemeenschap.”

De ceremonie werd verricht door Vedische geleerden en staat in het teken van reiniging, licht en spiritualiteit. Bijzondere gast was vredesambassadeur en oprichter van Art of Living Sri Sri Ravi Shankar. Hij heeft miljoenen volgers over de hele wereld. De wethouder sprak met Sri Sri Shankar en andere aanwezigen uit de Indiase gemeenschap. De bijeenkomst werd georganiseerd door stichting The Art of Living die zich inzet voor een geweldloze samenleving.