Boswachter vindt gedumpte dieren in Amsterdamse Bos

AMSTELVEEN – Boswachter Pieter Rust vond onlangs een aantal (mogelijk) gedumpte dieren in het Amsterdamse Bos. Op vrijdag 22 juni 2018 betrof het een dode haan. Deze lag op één van de voetpaden in het bos. Rust suggereert dat het dier thuis mogelijk teveel geluid heeft gemaakt en daarom in het bos is achtergelaten. De boswachter schreef hierover in zijn blog.

Ook werden er kort geleden door een collega van Pieter drie tamme konijnen aangetroffen. Deze zijn voor verdere zorg overgedragen aan de dierenambulance. Pieter roept op om dieren niet in het bos te ‘dumpen’ als je er vanaf wilt. Deze sterven vaak een nare dood. De oorzaak hiervan is dat er geen goed eten in het bos te vinden is. Ook is er niet genoeg beschutting.

Foto: Pieter Rust