Bovenkerk viert 14 juli een Frans Zomerfeest

AMSTELVEEN – Bovenkerk viert zaterdag 14 juli het jaarlijkse zomerfeest. Omdat 14 juli de nationale feestdag is in Frankrijk, krijgt het dorpsfeest (met braderie) een Frans tintje. Een beetje joie de vivre naar de Bovenkerkse mensen toe.

Iedereen is vanaf 15.00 uur welkom in het Urbanuspark. Er is vertier voor jong en oud en op het podium treden de hele middag en avond artiesten op. Uiteraard kunnen bezoekers jeu de boules en andere (Franse) spelletjes spelen. Het Bovenkerkse feest wordt ook een culinair festijn. Er is ruime keus; Van verse, handgemaakte patat tot de Surinaamse keuken. Het feest duurt tot ongeveer 20.00 uur.

Kinderactiviteiten en springkussen
Terwijl de ouders genieten van optredens en lekkere hapjes en drankjes of over de braderie slenteren, kunnen ook de jonge gasten hun hart ophalen.

Zo is er een groot springkussen, beschikbaar gesteld door Chimpie Champ Aalsmeer, waarop kinderen zich kunnen uitleven. Ook treden er diverse jonge artiesten op, waaronder de schoolband ‘Outta Nowhere’. Natuurlijk kunnen kinderen meedoen aan jeu de boules en andere (Franse) spelletjes of proberen te fietsen op de Hobbel-de-bobbel-fiets.

Rad van Fortuin ‘Rad-a-touille’
De hele middag zijn er mooie prijzen winnen bij het Rad van Fortuin. Wat te denken van een uur lang drumles van een professionele drummer, bonnen van vele detailhandelszaken en eetgelegenheden in Amstelveen en toegangskaarten voor o.a. Glow Golf, Chimpie Champ en Trampoline Jump XL. Superprijzen zijn ook een compleet verzorgd kinderfeestje bij Chimpie Champ of beachvolleyballen bij The Beach in Aalsmeer.

Het rad draait ook een speciale gratis kinderronde waarbij de jongste feestgangers leuke (en lekkere) kinderprijzen mogen uitzoeken.

Heel Bovenkerk bakt
Natuurlijk is er ook weer ‘Heel Bovenkerk Bakt’. Dit jaar zijn er drie categorieën:

  • taarten gebakken door mannen
  • taarten gebakken door vrouwen
  • taarten gebakken door kinderen

Amateurbakkers die willen meedoen aan de bakwedstrijd kunnen zich aanmelden bij Lex Koot (lex.koot@ziggo.nl). De taarten kunnen 14 juli tussen 13.30 uur en 14.00 uur worden ingeleverd in de Heel-Bovenkerk-bakt-tent in het Urbanuspark. Een deskundige jury van Banketbakkerij Arnold Cornelis (Van der Hooplaan 151A in Amstelveen) beoordeelt al het lekkers.

Presentatie CD Rock Urbanus
De afgelopen maanden zijn bands die jaarlijks optreden tijdens de Bovenkerkse bandjesavond ‘Rock Urbanus’ de studio ingedoken om een unieke CD op te nemen. Deze CD is tijdens het zomerfeest te koop. Het eerste exemplaar zal tijdens het zomerfeest officieel worden uitgereikt aan een prominente ‘zomergast’.

Braderie met prijs voor de mooiste kraam
Belangstellenden (bedrijven, verenigingen, particulieren) kunnen een kraam huren op de braderie (mail naar zomerfeest2018@gmail.com). De kosten bedragen € 20,00 per kraam. Voor de mooiste of origineelste kraam is er een prijs. De winnaar krijgt de volledige kraamhuurkosten terug. Het Franse thema mag natuurlijk worden verwerkt.

Programma zaterdag 14 juli:

  • 13:30 – 14:00 uur: deelnemers Heel Bovenkerk Bakt kunnen hun taart inleveren in de tent in het Urbanuspark
  • 15:00 uur: start zomerfeest met optredens, Rad van Fortuin, taarten proeven en braderie
  • 17:00 uur: Uitreiking CD Rock Urbanus aan prominente zomergast
  • 18:00 uur: prijsuitreiking Heel Bovenkerk Bakt
  • 20:00 uur: einde Zomerfeest Bovenkerk