Brandweer Amstelveen plaatst gratis rookmelders in Keizer Karelpark

AMSTELVEEN – De brandweerlieden van brandweer Amsterdam-Amstelland gaan binnenkort in Amstelveen langs de deuren. Dit doen zij om bewoners advies te geven over brandveiligheid. Ook hangen zij dan waar nodig gratis rookmelders op. In juli is het gebied rond het Keizer Karelpark aan de beurt.

Alle bewoners die het brandweerpersoneel aan de deur krijgt, ontvangt persoonlijk advies over bijvoorbeeld vluchtroutes en wat te doen bij vlam in de pan. De rookmelders worden direct geplaatst op de juiste plek(ken) in de woning. De woningbezoeken zijn onderdeel van een landelijke aanpak van de brandweer om meer aan voorlichting en preventie te doen. Dit heet Brandveilig Leven en de korpsen zetten zich hier al vijf jaar voor in.

Het is ook mogelijk om een bezoek op afspraak te krijgen. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met het service team van de brandweer via (020) 555 60 00 om een afspraak te maken. De brandweer is de volgende dagen aanwezig in de wijk rondom het Keizer Karelpark:

  • 2 juli
  • 5 juli
  • 9 juli
  • 12 juli
  • 16 juli
  • 19 juli

Wilt u zeker weten dat de mensen die u aan de deur krijgt echt van de brandweer zijn? De adviseurs verschijnen in brandweeruniform, hebben een rode tas bij zich en kunnen zich legitimeren.