Cheque van 1.900 euro voor Amstelveense repaircafé’s

AMSTELVEEN – Amstelveense repaircafé’s hebben onlangs een cheque van 1.900 euro overhandigd gekregen van Rabobank Amstel en Vecht. Rabobank Amstel en Vecht heeft een ‘circulaire verkoop’ georganiseerd waarbij ongebruikte spullen op kantoor zijn verkocht. De opbrengst gaat naar de vijf Repaircafés in Amstelveen.

Het eerste Repaircafé in Ontmoetingscentrum De Meent draait al jaren op volle toeren. Inmiddels zijn er vijf repaircafés in Amstelveen. Deze zijn in de Meent, Nieuw Vredeveld, Villa Randwijck, Wijkcentrum Alleman en sinds kort in wijkcentrum Pluspunt. Buurtbewoners kunnen langskomen met defecte apparaten. Dat kan van alles zijn, van stofzuigers tot lekke banden. Vrijwilligers helpen om kosteloos de reparaties te doen. Zo krijgt momenteel ongeveer 70% van de spullen een tweede leven.

Dennis Westenberg, vanaf het eerste uur betrokken bij Repaircafé Alleman, vertelt dat het geld dat zij nu ontvangen hebben gebruikt zal worden voor de aanschaf van nieuw gereedschap.

“Deze missie sluit aan bij de wens van Rabobank om de circulaire economie in de regio te ondersteunen,” aldus Anke Bollen, ledenraadslid van Rabobank Amstel en Vecht. “Door te verkopen wat er onnodig in de kast lag kunnen we nu de repaircafés steunen in hun missie samen te repareren en spullen langer bruikbaar te maken zodat er minder wordt weggegooid.”

Foto: Anke Bollen, ledenraadslid Rabobank Amstel en Vecht en Enes Sivic overhandigen namens Rabobank de cheque aan Dennis Westenberg (midden).