Dermatologen Ziekenhuis Amstelland: zonbescherming kan niet jong genoeg beginnen

AMSTELVEEN – Vandaag is het Nationale Huidkankerdag. Gisteren – vrijdag 1 juni – hebben Wouter Goldschmidt en Liesbeth Mutsaers, dermatologen bij Ziekenhuis Amstelland, petjes uitgedeeld aan de kinderen van Hestia Kinderopvang dat naast het ziekenhuis ligt. Hun boodschap is: Je kunt niet jong genoeg beginnen met zonbescherming.

Tijdens de Nationale Huidkankerdag geven dermatologen uitleg over de gevaren van de zon en hoe belangrijk het is om zelf je huid te controleren. Naast insmeren met zonnebrandcrème biedt een petje ook goede zonbescherming. Want met de schade die je in je jonge jaren oploopt, krijg je in je latere leven te maken. Voorkomen is beter dan genezen.

De Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie wil met de Nationale Huidkankerdag mensen bewuster maken van de gevaren van te veel zonnen en uitleggen dat het belangrijk is om de huid regelmatig zelf te controleren. Zo kan een huidkanker vroeg worden ontdekt. Vroege herkenning geeft de grootste kans op genezing.