Diabolica Sonis presents Belphegor Melechesh in P60

AMSTELVEEN – Op zondag 17 juni pakt Diabolica Sonis weer uit en presenteert: Belphegor + Melechesh + guests in P60. Genadeloze riffs, allesvernietigende drums en dat allemaal in een heerlijk duister sfeertje.

Belphegor is één van de meest consistente death/black metal bands in de scène gebleken. De in ’93 opgerichte groep presenteerde afgelopen oktober hun laatste diabolische schijfje ‘Totenritual’ in P60. Zondag 17 juni doen ze dit dunnetjes over bij een nieuwe Diabolica Sonis show.

‘Totenritual’ werd geweldig ontvangen en sluit dan ook naadloos aan bij het eerdere werk van de mannen. Het elfde album gaat verder waar ‘Conjuring The Dead’ ophield en zal vanavond ongetwijfeld bijdragen aan de intense live performance waar de Oostenrijkse band toch al om bekend staat. Frontman Helmuth vertelt: ‘We hebben onze gitaren nu lager gestemd dan ooit, zodat we met deze nieuwe (lage) tonen een unieke wall of sound kunnen bereiken. Het is een frisse uitdaging voor ons en bovendien een interessant experiment.’

De van origine Israëlische band Melechesh ontstond eveneens in ’93 en heeft momenteel Amsterdam als thuisbasis. Hun eerste release van de demo ‘As Jeruzalem Burns’ kreeg veel media aandacht, nadat de band aangeklaagd werd vanwege ‘duisterse cultactiviteiten’. Na enige tijd naam te hebben gemaakt binnen de underground scène vergaarde de band grote bekendheid met het album ‘Sphinx’ uit 2003. Het laatste project ‘Enki’ is door de vuurkoningen weer volgestopt met het typische Melechesh geluid en uiteraard met de nodige oosterse invloeden. Onlangs werd bekend dat het vroegere materiaal van de band opnieuw uitgebracht wordt.

Kaarten kosten in de voorverkoop €17,00. Aan de deur op de dag van het evenement kosten deze €19,00. De zaal gaat open om 16.00 uur. Aanvang is 16.30 uur.