Donkere occulte rockband Coven naar P60

AMSTELVEEN – Coven, de grondleggers van occulte rock, komen naar P60. Geleidt door frontvrouw en “High Priestess of Occult” Jinx Dawson, is Coven voor generaties aan bands een inspiratie. Op woensdag 20 juni hult P60 zich in donkere mist om de iconische wicked woman en haar band op toepasselijke wijze te ontvangen.

Jinx Dawson vormde eind jaren ’60 Coven, waarmee ze de muziekwereld introduceerde met de occulte. Nog voordat namen als Black Sabbath en King Diamond op het toneel verschenen was daar al Jinx Dawson met haar band. De band verzilverde haar legendarisch status in de occult-scene met de plaat ‘Witchcraft: Destroys Minds And Reaps Souls’.

Na twintig jaar liet de band in 2013 eindelijk weer van zich horen. Coven maakte een comeback met album ‘Jinx’ – een verzameling van nieuw werk in combinatie met nog niet eerder uitgebrachte songs in een nieuw jasje. In 2016 kwam de band vervolgens met ‘Light My Fire’, wat diende als klein voorproefje voor het nieuw te verschijnen album.

Afgelopen jaar maakte de band voor het eerst de oversteek naar Europa voor het Roadburn Festival. Nu zijn ze terug voor een Europese tour en natuurlijk wordt P60 niet overgeslagen.

Kaarten voor dit evenement kosten in de voorverkoop €13,00. Aan de deur op de dag van het evenement kosten deze €15,00. De zaal gaat open om 20.00 uur. Aanvang is 20.30 uur.