Fiets gestolen van Aalsmeerse Tim vlak voor Alpe d’Huzes

AALSMEER – De 10-jarige Tim wilde voor zijn opa de Alpe d’HuZes fietsen, samen met zijn vader. Maandagochtend kwamen de 10-jarige Tim en zijn vader Ronald tot de ontdekking dat hun fietsen gestolen waren. Mediapartner NH meldt dit op haar website.

Tim zei afgelopen januari tegen zijn vader dat hij voor zijn opa, die net overleden was aan kanker, de Alpe op wilde fietsen. Zijn vader zou sowieso de jaarlijkse tocht al fietsen en Tim wilde mee. De voorbereiding verliep voorspoedig en Tim haalde zelfs 6,500 euro aan sponsorgeld op. Hij en zijn vader verbleven al een paar dagen op een camping in de Franse Alpen, vlakbij de Alpe d’HuZes. Zondag hadden zij al een stuk proefgefietst en dat ging zo lekker dat zij meteen door naar boven zijn gefietst. Vol vertrouwen leefden zij toe naar de start die morgen plaatsvindt, tot vader Ronald maandagochtend wakker werd en zag dat de fietsen weg waren.

Eerst werd nog gedacht dat het misschien om een flauwe grap ging, maar een zoektocht leverde niks op. Daarop hebben zij besloten aangifte te gaan doen. Aangekomen bij het politiebureau ontdekten zij dat zij niet de enige waren. “Er stond een behoorlijke rij van mensen voor het politiebureau om daar aangifte te doen. Dat is natuurlijk enorm sneu, want je zet je in voor zo’n goed doel en dan gebeurt je zoiets,” aldus Ronald tegen NH.

Door de diefstal was Tim behoorlijk verdrietig. Ondanks de tegenslag proberen de twee positief naar morgen toe te leven.”Het motto van de Alpe d’Huzes is: ‘opgeven is geen optie’, dus dat doen we ook niet,” zegt Ronald tegen NH. Gelukkig ziet het er naar uit dat Tim donderdag alsnog (twee keer) de Alpe d’HuZes op kan. Dankzij een oproep van zijn moeder op facebook hebben zich al diverse mensen gemeld die Tim een fiets willen lenen. Ook mensen op de camping en omliggende campings hebben aangeboden nog wel een fiets te hebben voor Tim.

De organisatie van de Alpe d’HuZes heeft aan NH Nieuws laten weten dat fietsfabrikant Cannondale een fiets beschikbaar heeft gesteld voor Tim. Deze wordt door koeriersbedrijf DHL gratis naar de Franse Alpen gebracht. Mocht de bezorger toch te laat zijn, dan mag hij de fiets van een andere 10-jarige jongen lenen die gisteren (woensdag) fietste.