Francine Oomen brengt bezoek aan bibliotheek Stadsplein

Kinderboekenschrijfster Francine Oomen, bekend van haar ‘Hoe overleef ik’-reeks voor jongeren, komt op vrijdag 8 juni in de bibliotheek van het Stadsplein vertellen over de ontwrichtende invloed die de overgang op haar leven had. In het journaille ‘Oomen stroomt over’ bracht ze haar ervaringen uit die periode samen in woord en grappige tekeningen. Nu in haar postmenopauzale periode wil zij met haar opmerkelijke verhaal bewustzijn creëren bij andere vrouwen (en mannen) rondom de overgang en het uit de taboesfeer halen.

Francine Oomen was geheel onvoorbereid toen zij werd overvallen door stemmingswisselingen, die bij de overgang bleken te horen. Deze gingen ver voorbij de clichés. Haar actieve en succesvolle leven kwam letterlijk ‘knarsend en piepend’ tot stilstand. Ze was moe, chagrijnig en somber. En ze vond zichzelf niet meer leuk. In een dagboek ging ze op haar karakteristieke wijze verslag doen van de veranderingen en op zoek naar een nieuwe balans. Nu vier jaar later zet Francine Oomen zich in voor het vergroten van de bespreekbaarheid van de overgang. Vol durf en humor vertelt ze haar verhaal, waarbij breinblubber, opvliegers, bramenjam en lichamelijke ongemakken de revue passeren. Daarnaast belicht ze over haar innerlijke strijd met gevoelens van schuld en prestatiedrang.

Op deze avond is ook Eveline Bakker aanwezig van stichting vuurvrouw.nu. Zij zet zich met haar (online) platform eveneens in voor vrouwen in de overgang. Eveline Bakker gaat in gesprek met Francine Oomen en zal samen met haar vragen uit het publiek beantwoorden. Wilt u graag een vraag anoniem stellen? Dat kan! Mail hiervoor naar info@vuurvrouw.nu o.v.v. Oomen stroomt over. Eveline Bakker zal dan uw vraag meenemen in het gesprek na de presentatie van Francine Oomen.

Het bezoek van Francine Oomen is van 20.00 tot 21.30 uur. De kosten zijn €5 (leden) | €10 (niet-leden). 50% korting voor leden: lid worden van de bibliotheek kan sinds 2018 per maand (Maandje Bieb) en kost €3,90.