Gemeente Amstelveen blij met resultaten EnergieOntbijten

AMSTELVEEN – Vrijdag 13 juli maakt Amstelveen in het laatste EnergieOntbijt voor de zomervakantie de balans op van de afgelopen acht bijeenkomsten. Welke initiatieven zijn inmiddels ontstaan? Energieadviseurs bespreken de uitkomsten van bijvoorbeeld het Duurzame Scholenproject, het onderzoek van scholieren naar een nieuwe warmtebron voor de Annakerk en initiatieven om woningen duurzamer te maken met geïnteresseerde bewoners en ondernemers.

Floor Gordon (wethouder duurzaamheid): “Het is heel bijzonder om te zien dat de belangstelling en betrokkenheid van de Amstelveense bewoners erg is gegroeid het afgelopen jaar. Er komen mooie, duurzame initiatieven voort uit de EnergieOntbijt-bijeenkomsten die gehouden worden in de verschillende wijken in Amstelveen. Een voorbeeld van zo’n initiatief is het verduurzamen van jaren-30 woningen, met behoud van de bijzondere kwaliteit van de huizen. Ook kunnen bewoners lid worden van een Energiecoöperatie om te investeren in zonnepanelen op andere daken als dit niet kan op het dak van hun eigen woning.”

Een groep ouders met kinderen op verschillende basisscholen is een duurzaam project gestart met de gemeente en scholenstichting Amstelwijs. De verwachting is dat binnenkort de SDE+ subsidie wordt toegekend en er 800 zonnepanelen gelegd worden op de daken van vier basisscholen (Michiel de Ruyter, Piet Hein, Kindercampus King en Mio Mondo). Het plaatsen van de panelen wil de initiatiefgroep vieren met een duurzaamheidswedstrijd. Leerlingen van Amstelveense basisscholen maken kennis met duurzame thema’s als wonen, mobiliteit, voedsel en consumptie/afval.

Wilt u ook mee ontbijten en aan het gesprek deelnemen? Stuur dan uw aanmelding op naar Jacqueline Quarles van Ufford, de coördinator van het EnergieOntbijt via jacqueline@groenegroei.com. Het ontbijt duurt van 08.30 tot 11.30 uur en vindt plaats in de ‘Huiskamer’ van het Gemeentehuis in Amstelveen (Laan Nieuwer-Amstel 1).