Gemeente scant behoeften mantelzorgers en mensen met dementie

AMSTELVEEN – Vanaf april laat de gemeente in Amstelveen een scan uitvoeren die behoeften van mantelzorgers en mensen met dementie in kaart brengt. Het onderzoek moet inzicht geven in de ervaringen die mensen met dementie en mantelzorgers hebben met het huidige ondersteuningsbeleid. Deze geven input voor een gesprek met diverse Amstelveense zorg- en welzijnspartijen over hoe we de dementieondersteuning in Amstelveen verder kunnen verbeteren.

Wilt u mee denken over hoe we mensen met dementie en mantelzorgers beter kunnen ondersteunen? Uw ervaring helpt dit onderzoek verder. Op 19 juli vinden twee groepsgesprekken plaats in het kader van de scan. U kunt zich voor één van deze bijeenkomsten opgeven door een mail te sturen naar: rikke.komen@tao-of-care.nl. De onderzoekers zien ernaar uit om met u in gesprek te gaan.

Wethouder Marijn van Ballegooijen: “Recent onderzoek van professor Anne-Mei The (UvA) laat zien dat er op veel plekken in het land een verschil bestaat tussen de ondersteuning die we mensen met dementie en hun mantelzorgers op dit moment kunnen bieden, en hun eigenlijke vraag. The suggereert dat er meer ondersteuning moeten komen die inspeelt op de sociale aspecten van een leven met dementie. Met deze scan wil de gemeente uitzoeken waar de behoeften aan ondersteuning liggen bij mensen die met dementie te maken hebben in Amstelveen.”

Data en tijden: Donderdag 19 juli van 15:30-17:00 uur en donderdag 19 juli van 19:00-20:30 uur. Locatie: Wijkcentrum De Bolder, Groenhof 140 Amstelveen.