Henk Rijks signeert bij Venstra

AMSTELVEEN – Henk Rijks, auteur van De Kostwinner, signeert op zaterdag 16 juni om 14.30 uur bij boekhandel Venstra. Onlangs verscheen zijn nieuwe roman De Overblijfvader.

Amstelvener Henk Rijks (Den Haag, 1962) was achtereenvolgens autopoetser, bankmanager, roadie, houtbewerker en journalist. In 2010 debuteerde hij met de roman De Kostwinner. Voor theater M-Lab schreef hij in 2011 het muziektheaterstuk De Winnaar, met Jamai Loman in de hoofdrol. Tussen het schrijven door werkt hij als freelance strateeg bij verschillende reclame- en communicatiebureaus.

Over de Overblijfvader
Tonk van Lexmond leidt een vrij en onbekommerd leventje in Ecuador, tot het noodlot hem dwingt terug te keren naar Nederland en zich na vijf jaar afwezigheid weer over zijn tweelingzoontjes te ontfermen. Het tuttige Oegstgeest verschilt dag en nacht van zijn ranch in Zuid-Amerika – Tonk denkt maar het zijne van de dramaatjes, schoolpleinmoeders, mannenclubjes en hockeymiddagen. Algauw ontdekt hij dat hij niet de enige buitenstaander is en hij raakt bevriend met de Afghanistan-veteraan Staal. Het kan niet anders dan dat die twee zich samen in de nesten werken. Een roman die blootlegt hoe prestatiedrang ons in een verlammende greep houdt, over de schone schijn die koste wat het kost moet worden opgehouden, de angsten en dromen die de moderne mens bezighouden. Henk Rijks overdondert je met blitse dialogen, vloeiende wendingen en geestige, maar tegelijkertijd diep cynische scènes.’ – de Volkskrant `Hilarische passages, vlijmscherp. HP/de Tijd `Zonder meer het leukste, meeslependste en meest entertainende van de Starbucks-debuten. De Standaard Een opvallend jonge stijl. Blitse dialogen, scherpe wendingen en veel humor. Grappig, met vaart geschreven. Een boek als een Hollywoodfilm.’ – De Telegraaf

Foto: Bodine Koopmans (c)