Het Zwanenmeer (Swan Lake) te zien in Cinema Amstelveen

AMSTELVEEN – Maandag 18 juni 19.30 uur draait Het Zwanenmeer (Swan Lake) van The Royal Ballet House in Cinema Amstelveen.

Swan Lakeneemt al vanaf 1934 een speciale plek in bij The Royal Ballet. Voor dit seizoen maakte artist in residence Liam Scarlett een nieuwe productie met choreografische toevoegingen. Zonder af te wijken van de Petipa-Ivanov-versie heeft Scarlett de instudering van dit klassieke ballet herzien, in verfrissende samenwerking met zijn sinds vele jaren vaste ontwerper John Macfarlane.

Prins Siegfried stuit tijdens de jacht op een troep zwanen. Als een van die zwanen verandert in Odette, een prachtige vrouw, is hij totaal overdonderd. Maar ze is betoverd en kan haar menselijke vorm maar voor één nacht terugkrijgen.

Swan Lakewas Tsjaikovski’s eerste balletmuziek. Hoewel het nu zonder meer het meest geliefde en ook meest bewonderde klassieke ballet is, kreeg de première ervan in 1877 een uitermate lauwe ontvangst. Het is te danken aan de nieuwe choreografie die Marius Petipa en Lev Ivanov in 1895 voorSwan Lakemaakten, dat het stuk in brede kring naam heeft gemaakt. Dat succes is niet alleen te danken aan de sublieme, symfonische uitstraling van Tsjaikovski’s muziek. Ook de verbluffende choreografische contrasten tussen Petipa’s scènes in het koninklijk paleis en de lyrische scènes aan het meer van de hand van Ivanov hebben veel aan de immense populariteit vanSwan Lakebijgedragen.

De deur gaat een half uur voor aanvang open. Geschatte tijdsduur is drie uur. Dit is inclusief twee pauzes.

Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor entreebewijzen.