IVN wandeling langs Poeloever

AMSTELVEEN – IVN-natuurgidsen staan op zondag 10 juni voor u klaar om u mee terug in de tijd te nemen. De Poeloever is de laatste eeuwen nagenoeg onveranderd gebleven. Het riet langs de oever wordt weliswaar gesneden, maar niet meer gebruikt. Beroepsvissers en botenbouwers zult u er niet meer vinden, maar de natuur heeft zich staande gehouden. Grassen, orchideeën en vleesetende planten zijn er in overvloed, het veen danst nog steeds onder je voeten en de karekieten krassen het riet uit.

Verzamelen om 10 uur ter hoogte van de Urbanuskerk aan de Noorddammerlaan 126 te Amstelveen. U wordt meegenomen naar dit prachtige stukje Amstelveen. Als u met de auto komt, kunt u hem aan de overkant achter café Silversant parkeren.
De wandeling duurt ca. 1,5 uur, in afstand niet lang, maar het pad langs de Poel is wel zanderig en hobbelig en daarom misschien niet zo geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
Deelname is kosteloos en u hoeft zich niet vooraf op te geven. Mocht u toch nog meer willen weten, bel of sms dan: 06 25083910.
Meer informatie:  www.ivn.n.l/afdeling/amstelveen