Kandidaten kinderburgemeester gekozen tijdens selectiemiddag

AMSTELVEEN – Tijdens de selectiemiddag 13 juni zijn drie kandidaten gekozen die met elkaar de strijd aangaan om de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen te worden. De gelukkigen zijn Jara, Ben en Vita.

De selectiemiddag werd gehouden in het gemeentehuis en bestond uit een heel programma voor de kinderen. Zo hebben ze een mediatraining gevolgd, foto’s en filmpjes gemaakt, de huidige kinderburgemeester Varvara gesproken en een presentatie gegeven aan de jury. De jury bestond uit raadsleden Stephanie Schilder en Suzanne Piet en wethouder jeugd Frank Berkhout,

“Het was voor de jury een moeilijke keuze, maar we hebben drie hele goede kandidaten geselecteerd voor de volgende ronde. Ik wens ze veel succes met campagne voeren,” aldus de wethouder. Alle kinderen die hebben gesolliciteerd en de laatste ronde niet hebben gehaald, nemen na de zomervakantie zitting in een nieuw in te stellen jeugdraad.

Jara Zurr, Ben Duysens en Vita Meynen voeren vanaf 14 juni campagne, waarin ze duidelijk
gaan maken wat hun plannen zijn. Het is tot 22 juni mogelijk om op één van de drie kandidaten te stemmen. Dat kan op www.kinderburgermeesteramstelveen.nl.