Klas 2G van SG Panta Rhei wint verhalenwedstrijd Er Was Eens 2018

AMSTELVEEN – Klas 2G van SG Panta Rhei uit Amstelveen heeft met hun verhaal ‘070’ de vmbo-editie van verhalenwedstrijd Er Was Eens 2018 gewonnen. In totaal deden er ruim tweeduizend leerlingen uit meer dan honderd vmbo-klassen van 22 scholen mee.

De jury bestond uit rapper Winne, stadsdichter Rotterdam Derek Otte en schrijfcoach Silvana Sodde. In gefilmde pitches lichtten de drie klassen toe waarom hun verhaal moest winnen. Uiteindelijk koos de jury het verhaal van klas 2G van SG Panta Rhei uit Amstelveen als beste van deze Er Was Eens-editie. Volgens de jury was niet alleen het enge verhaal zeer goed geschreven, maar was het ook origineel dat de klas aan hun pitch interviews hadden toegevoegd. Daarnaast waren de juryleden onder de indruk van de bereidheid én acteerprestaties van de klasgenoot die het lijk speelde.

De klas won een feestelijke uitreiking op hun eigen school en een boekenkast met tien boeken voor elke leerling uit de winnende klas. Ook ontvingen alle deelnemers de Er Was Eens vmbo-bundel 2018. Tijdens het programma werd de winnende pitch vertoond, de winnaars gehuldigd én verzorgde Melissa Lopes een optreden.

De winnende pitch is te bekijken op erwaseens.nu.