Leerlingen Piet Hein winnaars zonne-energie project

AMSTELVEEN – In een volle Kruiskerk in Amstelveen reikte wethouder Floor Gordon (Natuur- en Milieueducatie) maandag 18 juni 2018 prijzen uit aan de winnaars van het zonne-energieproject Plek onder de Zon. Het winnende idee was van groep 7B van basisschool Piet Hein. Zij bedachten op zonne-energie werkende dieren die plastic opsporen en daar bakstenen van maken.

Het gaat om de ‘solar bird en zijn buddy’. De kinderen maakten een maquette van zowel de meeuw als de spin. Dit fantasie idee maakt het mogelijk om plastic deeltjes op te sporen, op te ruimen en te verwerken tot bakstenen. Een uitvinding die volgens de jury een bijdrage levert aan een actueel probleem. De jury was overtuigd door hun creatieve idee, mooie maquette en duidelijke manier van presenteren. Wethouder Floor Gordon reikte een glazen bokaal uit aan de winnende groep en een dagje uit: een fluistervaartocht over het Naardermeer. De tweede en derde prijs gingen naar respectievelijk groep 7C van basisschool Piet Hein voor hun waterzuiverende groene brommer en naar groep 8 van het Palet-Zuid voor hun Wi-Fi lantaarnpaal. Wethouder Floor Gordon prees alle leerlingen om hun vindingrijkheid, enthousiasme en betrokkenheid bij het thema zonne-energie.