Live portret in Museum Jan van der Togt

AMSTELVEEN – In Museum Jan van der Togt, aan de Dorpsstraat, wordt zondag 8 juli een portret geschilderd van schrijfster Eva Posthuma de Boer. Gijs Donker zal vanaf 13.00 uur het portret live gaan schilderen.

De nieuwe roman ‘En het wonder ben jij’ van Eva Posthuma de Boer is de aanleiding voor de tentoonstelling van Aad Donker (1967 – 1998) die tot en met 12 augustus in het museum te zien. Samen met Gijs Donker, de oudste broer van Aad, maakte Eva een selectie uit de honderden zelfportretten die Aad schilderde.

Aad en zijn broers Gijs en Justus verkregen begin jaren negentig bekendheid als lid van het kunstenaarscollectief ‘After Nature’. Ze maakten vooral veel indruk met live performances, waarbij ze grote doeken schilderden in het midden van publiek.