Miniondernemingen Panta Rhei doneren winst voor microkredieten

AMSTELVEEN – In de aula van Scholengemeenschap Panta Rhei werd afgelopen week de afsluiting van het project Day for Change gehouden. Bij dit project zetten derdejaars mavoleerlingen en derdejaars leerlingen in de richting Ondernemen & Verkoop in groepjes hun eigen minionderneming op.

Met behulp van een microkrediet, voorgefinancierd door de Rabobank Amstelland, hebben ze vervolgens échte winst gemaakt. Verschillende ondernemers uit Amstelveen stonden de leerlingen bij tijdens de voorbereidingen. Het project is een mooi voorbeeld van waartoe samenwerking tussen het Amstelveense bedrijfsleven en onderwijs kan leiden.

De gemaakte winst komt ten goede van de Stichting Day for Change, die daarmee de verstrekking van microkredieten in de Derde Wereld mogelijk maakt. De vmbo-leerlingen komen op deze manier in aanraking met ondernemerschap én leren tegelijkertijd het nodige over economische verschillen in de wereld.

Op 26 juni presenteerden de leerlingen het resultaat van hun miniondernemingen en keken ze terug op hetgeen ze geleerd hebben. Ze deden dit in de vorm van een informatiemarkt. Daarbij waren ook de Rabobank Amstelland en verschillende ondernemers uit Amstelveen die de leerlingen hebben ondersteund, aanwezig. Namens de leerlingen overhandigde docent Kimberly van Smoorenburg een cheque met de mooie opbrengst van EUR 460,75 aan Rixt Lanting van Stichting Day for Change.