Minny Mock met Joodse naoorlogse verhalen bij Blankevoort

 Boekhandel Blankevoort verwelkomt op dinsdag 12 juni Minny Mock voor de presentatie van haar nieuwe verhalenbundel Rijkdom: Joodse naoorlogse verhalen. De verhalen in deze bundel zijn nauw verweven met de vervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog en het pogen om het naoorlogse leven vorm en inhoud te geven.

Minny Mock werd op 4 mei 1945 als Minny Degen geboren in Zwitserland, waar haar ouders in 1942 vanuit Nederland naartoe waren gevlucht. Ze groeide op in Amsterdam, studeerde culturele antropologie aan de UvA en emigreerde in 1985 naar Israël. In 2006 promoveerde ze aan de Hebreeuwse Universiteit op een studie over het fenomeen van het orthodox worden. In 1979 maakte ze haar literaire debuut met de bundel Nagelwater.

Dinsdag 12 juni, aanvang 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via: boekhandelblankevoort@planet.nl of 020 6455694.

Boekhandel Blankevoort, Rembrandtweg 649 in Amstelveen.