Muurschildering voor tunneltje speelpark Elsrijk

AMSTELVEEN – Het tunneltje in het speelpark (oude rolschaats- en skatebaan) aan de Burgemeester Haspelslaan en Lucas van Leydenweg is opgevrolijkt met graffitikunst. Een aantal enthousiaste kinderen kleurde woensdag 27 juni, samen met kinderburgemeester Varvara en wethouder Floor Gordon, de muren van het tunneltje. Onder begeleiding van professionele graffitispuiters brachten zij met beschermde kleding een muurschildering aan, deze kreeg het thema ‘Spelen’.

“Wat goed dat het tunneltje van het geasfalteerde parcours, met daarnaast skatemogelijkheden zoals een ‘ramp’ is opgevrolijkt. Daarmee vergroten we de aantrekkingskracht van deze in het groen verscholen baan. Het speelpark ligt bewust omringd door groen, dat maakt het spelen voor kinderen avontuurlijker. De baan is ooit aangelegd om te kunnen rolschaatsen en wie weet, wordt dat ooit weer ‘in’. Kinderen kunnen er steppen, fietsen, skaten en natuurlijk BMX’en,” aldus Floor Gordon (Integraal Wijkbeheer). De wethouder hoopt dat de belangstelling voor het multifunctionele speelpark toeneemt. Het naastgelegen speelbadje wordt volop gebruikt.

De graffitischildering werd verzorgd door ‘Graffitinetwerk’. Eerder brachten zij samen met bewoners een schildering aan op de fietstunnel onder de Beneluxbaan bij de Hammarskjödsingel. Bijna drie jaar later blijkt deze nog net zo mooi als bij het aanbrengen.