Nieuwe wethouder zet in op ‘beschut werk’

AMSTELVEEN – Wethouder Marijn van Ballegooijen opende 8 juni de bijeenkomst ‘Brood op de plank’. Tijdens deze bijeenkomst ontmoetten werkgevers en bewoners met een arbeidsbeperking elkaar, de bijeenkomst was onder meer georganiseerd door AM Match en het Sociaal Werkbedrijf van onder andere de gemeente Amstelveen.

Wethouder Marijn van Ballegooijen (werk en inkomen) heeft 6 juni aan de commissie Burgers en Samenleving van de gemeenteraad toegezegd een actieplan te maken, om meer bewoners met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen.

Uit het jaarverslag van AM Match bleek dat het lastiger is om bewoners te vinden die in aanmerking komen voor ‘beschut werk’ dan eerder verwacht, terwijl wordt aangenomen dat deze bewoners er in Amstelveen wel zijn. Ook kostte het meer tijd om voor bewoners de ideale baan te vinden die precies bij hen past, terwijl die goede match heel belangrijk is.

“In Amstelveen gunnen we iedereen die kan werken een baan, want dat is goed voor je eigenwaarde, voor je sociale contacten en voor je inkomen. Daarom willen we ook bewoners met een arbeidsbeperking waar dat kan een plek geven op de gewone arbeidsmarkt. Dat is voor hen persoonlijk goed, maar daarmee veranderen we ook de werkvloer: hartelijker en inclusief voor iedereen,” aldus Marijn van Ballegooijen.