Onrust bij We Are Here om demonstratie boze Amstelveners

AMSTELVEEN – de angst zit er goed in bij de krakende asielzoekers van We Are Here, dat het kantoorpand aan de Mr. Groen van Prinstererlaan, heeft gekraakt. Een groep Amstelveners die zich heeft verzameld in de groep ‘Project X – We were here first’ wil vrijdagavond vanaf 19.00 uur een ‘biertje gaan drinken’ op de parkeerplaats van het gekraakte kantoorpand. “Neem gerust jullie vrienden, kennissen, stink- en rookbommen mee om je stem wat kracht bij te zetten,” valt in de uitnodiging van Facebook te lezen.

Khalid Jones, woordvoerder van We Are Here, reageert geschokt voor de camera van RTVA: ” het is hier rustig, maar ook onrustig. We hebben verschillende deuren gebarricadeerd en we hopen vooral dat alles goed komt.”

Volgens We Are Here gaat een wethouder van de gemeente Amstelveen maandag praten met de gemeente Amsterdam, om tot een oplossing te komen.