Onveilige situaties door bromfietsers op Kazernepad

 De Amstelveense politie krijgt regelmatig klachten over onveilige situaties door brom- en snorfietsen op het Kazernepad. Dit wordt gemeld op hun facebookpagina.

Het Kazernepad is al jarenlang verboden voor brom- en snorfietsers. Aan het begin van het fietspad staat dit ook duidelijk aangegeven door middel van borden. De politie schrijft hiervoor wekelijks bekeuringen uit. Ook komende tijd blijven zij dit doen, samen met de gemeentelijke handhavers.

“Kennelijk is het voor veel mensen met een AM-rijbewijs onduidelijk of ze hier wel of niet mogen rijden. Het onverplichte fietspad mag bereden worden door fietsers en snor-/bromfietsers met een uitgeschakelde verbrandingsmotor. Oftewel, geen geluid en uitlaatgas,” aldus politie Amstelveen op facebook.

Voor de fietsers met een speed-pedelec of electrische fiets is het van belang om te beseffen dat het ’s morgens en ’s middags een druk bezocht fietspad is. Hier zal dus op de snelheid gelet moeten worden.