Opening Taalpunt in wijkcentrum De Meent

AMSTELVEEN – Op donderdag 28 juni opent officieel het Taalpunt Participe haar deuren. Dit is inmiddels alweer het vierde Taalpunt in Amstelveen! Bewoners kunnen hier met al hun vragen over taal terecht. Bijvoorbeeld als u het lastig vindt om een formulier in te vullen, een moeilijke brief te schrijven, of te solliciteren. Samen gaat u op zoek naar de ondersteuning die bij u past. Bijvoorbeeld met de ondersteuning van een vrijwillige Taalcoach, die u helpt met lezen, spreken en/of schrijven.

Dit Taalpunt is tot stand gekomen door de samenwerking met Participe Amstelland. Zo kunnen bewoners ook direct worden doorverwezen. Wijkcoach Joyce Weij: “Waardhuizen en Middenhoven zijn twee wijken waarin mensen niet weten of ze elkaar in het Engels of Nederlands aan moeten spreken. Een taalinformatiepunt in Ontmoetingscentrum de Meent is van toegevoegde waarde om alle vragen over taal te centraliseren en daarnaast de sociale cohesie te verhogen in deze wijken.”

Het Taalpunt is elke donderdag tussen 17.00 en 19.00 uur geopend. Er wordt opgeroepen vooral langs te komen met al uw vragen. Taalpunt Participe is te vinden in wijkcentrum De Meent, Orion 3, Amstelveen.