Politiehonden ingezet voor zoektocht naar mogelijke autoinbrekers Westwijk

AMSTELVEEN – In de Korianderlaan in Westwijk is op 13 juni een poging tot diefstal van een auto geweest. De politie van Amstelveen kreeg rond 1.30 uur een melding dat er werd ingebroken in een Porsche. De melding werd gedaan door een medewerker van een camerabedrijf.

Toen de agenten ter plaatse kwamen zagen zij een jongen in de auto zitten die in eerste instantie beweerde dat hij de eigenaar van de auto was. Later zei hij dat de auto van een vriend was. Geen van beide verhalen bleek waar te zijn. De wagen stond namelijk bij de te naam gestelde voor de deur. Deze bleek op vakantie te zijn.

De jongen die in de auto zat is aangehouden. Er zijn nog politiehonden ingezet om te kijken of er meerdere daders bij betrokken waren. De honden hebben nog wel een spoor gevolgd, maar er is niemand aangetroffen. De zaak is in onderzoek bij de recherche.